Megdöbbentő dolgok derültek ki III. Károly súlyos betegségéről

Vágólapra másolva!
Februárban derült ki, hogy III. Károly királyt rákkal diagnosztizálták. Az uralkodó szokatlan lépesre szánta el magát betegsége óta.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a brit uralkodó a közelmúltban kórházba került, prosztatamegnagyobbodással kezelték. Ekkor diagnosztizáltak nála daganatos megbetegedést, de nem prosztatarákról van szó. A rák fajtáját azonban azóta sem hozták nyilvánosságra. Betegsége óta folyamatosan kapja a támogató üzeneteket és képeslapokat, melyek gyakran megríkatják őt. 

A 75 éves uralkodó a diagnózisa után azonnal felkereste a Vatopedi Szent és Nagy Kolostor szerzetesét, Efraim atyát, aki 25 éve jó barátja is egyben. A görög ortodox szerzetessel még Diana tragikus halála után került közelebbi kapcsolatba, és azóta is nagyon jó barátságot ápolnak. 

Efraim atya megosztotta, hogy III. Károly nyitott a szellemi világra, és a spirituális életmód is közel áll a szívéhez. A diagnózis feltárása óta meglátogatta a Görögországban található Athosz-hegyen lévő Vatopedi Szent és Nagy Kolostort, ahol imádkozni és meditálni szokott, illetve különböző ősi rituálékat végeznek rajta.

A király egyik közeli ismerőse optimista a felépülését illetően. Úgy gondolja, hogy az uralkodó spirituális életének köszönhetően le tudja győzni a súlyos betegségét - olvasható a Marca oldalán.