Újra utcára vonultak a kalifátust követelő iszlamisták Hamburgban - videó

hamburg, iszlám, muszlim tüntetés
Fotó: GREGOR FISCHER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Vágólapra másolva!
Több ezer muszlim vonult az utcára, akik azért demonstráltak Hamburgban, mert nem követelhetik többé nyilvánosan az iszlám kalifátus bevezetését Németországban - számol be minderről a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Becslések szerint több mint kétezer muszlim vett részt Hamburgban azon a tüntetésen, amelyet a Muslim Interaktiv nevű iszlamista csoport szervezett – írja a Magyar Nemzet.

Ez az a csoport, amely az előző megmozdulásán az iszlám kalifátus bevezetését és az iszlám törvények honosítását követelte Németországban. A tüntetők olyan feliratú táblákat mutattak a magasba, mint például:

A kalifátus az egyetlen megoldás.

Annak ellenére, hogy a csoportot szélsőségesnek minősítették, a hatóságok szigorú feltételekkel engedélyezték a szombati tüntetés megtartását, amelyen tilos volt szóban, képben vagy írásban a kalifátust követelni. Ennek ellenére a Muslim Interaktiv vezetője, Raheem Boateng a beszéde végén így szólt Allahhoz:

Egyesítsd a muszlimokat az iszlám világban egy helyesen vezetett kalifátusban!

 

A tüntetők most azért vonultak utcára, mert a német politikusok elítélték a legutóbbi tüntetésen elhangzottakat. A megmozdulásra ezért a résztvevők „cenzúrázott” feliratú táblákkal érkeztek, és kifogásolták, hogy nem mondhatják el szabadon a véleményüket. Amikor azonban az egyik tévéstáb riportere megszólította az egyik demonstrálót, férfiak egy csoportja elrángatta onnan. A jelek szerint tehát saját magát cenzúrázza az iszlám törvényeket és az iszlám kalifátus bevezetését követelő csoport – írja az osztrák Heute című lap. Boateng egyébként a tüntetés végén elsietett a helyszínről, és bár újságírók és riporterek egész hada követte, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, a kalifátusról álmodozó Boateng nem volt hajlandó beszélni a sajtóval.