Állatnak öltözött perverz férfiak zaklattak nőket

Vágólapra másolva!
A hírhedt RainFurrest fesztiválon, amelyet 2015-ben, Seattle-ben rendeztek meg, már az első napokban problémák voltak. A vandalizmus, a szabályok be nem tartása és az állandó alkohol- és drogfogyasztás csak néhány jel volt, hogy az esemény nem fog úgy alakulni, ahogy azt a szervezők tervezték. Később a résztvevők közül többen nőket támadtak meg és zaklattak szexuálisan. A rendezvényt soha többet nem tartották meg.
Vágólapra másolva!

A RainFurrest az egyik legnagyobb és legismertebb antropomorfikus (állatokra emlékeztető) rajongói rendezvény volt, amelyet évente megrendeztek Seattle-ben. Az esemény célja az volt, hogy összehozza az állatok iránt lelkesedő rajongókat, akik gyakran öltöznek állatnak és a "furry" kultúra részét képviselik mentalitásukkal és öltözködésükkel - javarészt a mindennapi életben is. Azonban a 2015-ös esemény hírhedtté vált egy sor botrány miatt, ami sokakat megdöbbentett és az esemény hosszú ideig tartó negatív hírnevét eredményezte, amit máig nem tudtak megváltoztatni a rendezők.

RainFurry Festival 2015, Siettle
A kép csak illusztráció!
Fotó: Matteo Maretto/Unsplash

Az eseményen történtek olyan incidensek, amelyek túlmentek a megengedhető határokon. A szállodában történt vandalizmus, a szabályok be nem tartása, és a túlzott alkohol- és drogfogyasztás olyan helyzetet teremtett, amely az esemény negatív hírnevét erősítette.

Egyes résztvevők beszámolói szerint a közösségi terekben elkövetett vandalizmus, a szexuális zaklatások, valamint a zavaró és szeméremsértő viselkedés mind hozzájárultak ahhoz, hogy az esemény káoszba fulladjon. A szervezők és a szállodai személyzet képtelen volt hatékonyan kezelni ezeket a problémákat, ami csak tovább súlyosbította a helyzetet. A látogatók összesen 100 000 dollárnyi kárt okoztak a szállodának, amely tovább súlyosbította az alapból sem túl elfogadott rendezvény megítélését, illetve a szálloda is felfüggesztette a rendezvény további megrendezését, felszólítva a szervezőket, hogy mondják vissza a foglalt szállásokat. 

A szervezők azóta sem találtak olyan rendezvényközpontot vagy szállodát, amely engedélyezné ezt az összejövetelt.

A RainFurrest 2015-ös botránya a szakértők szerint rámutatott arra, hogy a kulturális eseményeknek és közösségeknek mindig szem előtt kell tartaniuk a biztonságot és a kölcsönös tiszteletet, a kulturális események szervezőinek pedig alaposan át kell gondolniuk a biztonsági intézkedéseket és a rendezvények szabályait annak érdekében, hogy megelőzzék az ilyen típusú incidenseket. 

A botrányos események után a rendezvényt soha többet nem tudták megtartani. 

Az Origo nemrég beszámolt egy párról, akik kutyának öltözve szexelnek az OnlyFans-en. Bár a férfi elvesztette összes barátját barátnője kissé bizarr életvitele miatt, állításuk szerint ebben semmi perverz nincs - ez csak egy módja az önkifejezésnek. A gyakori kritikák ellenére, miszerint amit csinálnak, az "perverz", a férfi azt mondja, hogy még mindig a jelmezbe öltözött nő az, akihez vonzódik, és nem a kutyás személyisége. Elmondása szerint tökéletesen el tud vonatkoztatni a jelmeztől, végig tudatában van annak, hogy a fura, már-már bizarr jelmez alatt szerelme lapul. 

(DailyStar)