Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek legjobban várt bokszmeccsét rendezik hétvégén Rijádban, ugyanis szombat éjszaka végre összecsap a WBC nehézsúlyú bajnoka, Tyson Fury és a WBO, WBA, IBF, IBO öveket birtokló Olekszandr Uszik.

A szokásoknak megfelelően megtartották a két bokszoló meccsének felvezetését, a sajtótájékoztatót és hagyományos ”összenézést”, ami ezúttal meglehetősen furcsára sikeredett. Tyson Fury egész egyszerűen nem volt hajlandó ukrán riválisa szemébe nézni, végig az oldalát mutatta felé, miközben az ukrán meredten nézte Tyson Fury bal vállát. A brit Fury inkább csak mosolygott, nézte a közönséget és a háttérben szóló zene dallamaira énekelgetett, mintha nem vette volna komolyan ellenfelét, akit láthatóan ez kissé zavart is. Nem kizárt, hogy ez már a lélektani hadviselésről szólt.

A sajtónyilvános edzések után jött a sajtótájékoztató
Fotó: Fayez Nureldine / AFP

A sajtótájékoztató szokatlanul eseménytelen volt, nem voltak hangos szóváltások és semmilyen egyéb teátrális jelenetek. Mindkét sportoló pár szóban lerndezte a kötelező feladatot.

Tyson Fury elmondta, készen áll, és nem is tud mást mondani ellenfelének ezen kívül, és még hozzátette, hogy elmond majd egy imát érte a meccs előtt, de imádkozni fog azért is, hogy mindketten sértetlenül léphessenek majd ki a ringből.

Fury szinte tudomást sem vett ellenfeléről:

Uszik ezzel szemben csak annyit mondott, történelmet akar írni, ennyi. Az ukrán edzője elmondta, hogy tanítvány készen áll, hiszen 2018-ban kezdték meg a felkészülést, ami egészen egy héttel ezelőttig tartott.

A profiboksz.hu közben arról ír, hogy a Ring Magazine ezúttal sem hagyta ki a lehetőséget, és megkértek 20 szakértőt, szakmabelit, hogy fejtsék ki a véleményüket a csúcsrangadóval kapcsolatban, és nem mellékesen tippeljenek is egyet. Az eredmény szoros lett, a 20 megkérdezettből 11-en a brit Fury sikere mellett voksoltak, és 9 szavazat érkezett Uszikra. Kifejezetten érdekes, hogy mindössze a korábbi világbajnok angol Duke McKenzie gondolja úgy, hogy idő előtt fog lezárulni az összecsapás, ráadásul szerinte Uszik lesz az, aki kiüti Furyt.