Majdnem belehalt egy kislány az ostoba online kihívásba

krómozás tiegan mikayla solomon tiktok
Tiegan és az anyukája, Mikayla Solomon
Fotó: KennedyNews/MikaylaSolomon
Vágólapra másolva!
Két hétig volt rosszul az idegrendszerét összezavaró mérgektől.
Vágólapra másolva!

Kiirthatatlannak tűnik a TikTokról a krómozásnak nevezett kihívás, ennek keretében a fiatalok gázok belélegzésére buzdítják a nézőiket, hogy azoktól eufórikus állapotba kerüljenek. Legutóbb pár hete történt ebből tragédia, egy 11 éves brit kisfiú belehalt a krómozásba, most pedig egy szintén brit kislány jutott kis híján erre a sorsra.

A két történet a körülményekben is rendkívül hasonló, a 12 éves Tiegan szintén egy barátjához ment át ottalvós bulira, ketten együtt összesen 5-6 doboznyi dezodort lélegeztek be. A hírek szerint a barátnőjének nem lett baja, de az anyja elmondása szerint Tiegen tizenkét napon keresztül borzasztóan rosszul volt, hányás és hasmenés mellett lassított felvételként érzékelte a valóságot.

A lány sokáig nem merte bevallani, hogy mi történt, a kórházi látogatások során elvégzett orvosi vizsgálatok pedig haszontalannak bizonyultak a tünetek okának felderítésében. 

A krómozás kiderülését követően tisztázódott a helyzet, mérgek borították fel Tiegan idegrendszerének működését, ez okozta a tüneteit.

„Könnyedén elveszíthettem volna aznap a lányomat” – hitetlenkedett Mikayla Solomon, és nagyon reméli, hogy nem szenvedett valamiféle hosszú távú károsodást a lánya. Korábban még nem hallott a krómozásos kihívásról, és szeretné, ha minél több szülőhöz eljutna a híre, hogy még időben tudjanak beszélni a gyermekeikkel a veszélyeiről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!