Már a Firefoxban is szebbek lehetnek a videók

gaming gamer pc számítógép videójáték
Fotó: Omar Prestwich / Unsplash
Vágólapra másolva!
Újabb böngésző kezdte támogatni a GeForce RTX videókártyák extráit.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált számítógépekre a Firefox 126, a meglévő felhasználók a legújabb verzióra való automatikus frissülést követően jó eséllyel semmilyen szembetűnő változást sem fognak tapasztalni. Ettől függetlenül történtek említésre méltó előrelépések, például a címsorban lévő linkre jobb egérgombbal kattintva már elérhető a „Másolás oldalkövetés nélkül” opció, ezt kiválasztva gépileg letisztított linkek oszthatóak meg például a közösségi médiában.

Egyes hardveres konfigurációk esetén fontos újításokat kapott a Firefox, az Apple M3 rendszerlapkás Mac számítógépeken gyorsítottá vált az AV1 kodekes videók lejátszása, az NVIDIA GeForce RTX 20 Series vagy újabb videókártyát használó számítógépek használói pedig már a Firefoxban is hasznát vehetik az RTX Video Super Resolution és az RTX Video HDR funkcióknak.

A funkciók a Chrome és az Edge böngészőkben már jó ideje elérhetőek, az 530-as NVIDIA driverben bemutatkozott RTX Video Super Resolution az alacsony felbontású webes videókat próbálja remasterelni, míg az 550-es meghajtótól elérhető RTX Video HDR a normál mozgóképeket kísérli meg magas dinamikatartományúvá konvertálni. A Firefoxban való használatukhoz érdemes a legújabb változatra frissíteni a videókártyák grafikus meghajtóját, majd az NVIDIA Control Panelben még be is kell kapcsolni a funkciókat.

A Firefox 126 teljes változtatási jegyzéke itt olvasható, a telepítőkészlete pedig a hivatalos webhelyről tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!