400 millió forintnyit fizettek egy ki sem csomagolt szuperautóért

lexus lfa
Vágólapra másolva!
Mindössze hetvenhat kilométert futott, ülésein még a gyári védőfóliát viselő Lexus LFA döntött árverési rekordot.
Vágólapra másolva!

A mindössze két éven át, ötszáz példányban gyártott Lexus LFA értéke határozottan emelkedett az évek során: míg 2019-ben 352 ezer dollárért, azaz az eredeti vételárnak névlegesen megfelelő összegért cserélt gazdát egy LFA, három évvel később már 845 ezer dollárt fizettek az autó egy példányáért.

Forrás: Lexus

Egészen más régiókban mozog az 560 helyett 571 lóerős csúcsteljesítményű, módosított futóművű, sebességváltójú és aerodinamikájú Nürburgring-kivitelek ára. A mindössze hatvannégy példányban gyártott széria értéke az elmúlt négy évben 885 ezer dollárról egészen 1,625 millió dollárra (593 millió forint) kúszott fel.

Idén az alapmodell is áttört egy lélektani plafont. Egy kaliforniai árverésen először fizettek többet egymillió dollárnál egy alapkivitelű Lexus LFA-ért. Nem is kevéssel többet: az autó 1 105 000 dollárért, azaz 408 millió forintért cserélt gazdát.

Forrás: Lexus

Az ötszáz darabos széria középső harmadában, száznyolcvannyolcadikként gyártott LFA-t szemmel láthatóan soha nem használták. A szupersportkocsi órája mindössze 47 mérföldet, azaz 76 kilométert mutat, az ülésekről és a biztonsági övek csatrészéről még a gyári védőfóliázást sem távolították el.

(Forrás: Smarter Media)