Osztalékot emel a Walt Disney

Vágólapra másolva!
A jövő év eleji adóemelésnek menne elébe a Walt Disney, mintegy 25 százalékkal, 75 centre emeli a negyedéves osztalékfizetését a cég.
Vágólapra másolva!

25 százalékkal emeli negyedéves osztalékfizetését a Walt Disney. A világ legnagyobb szórakoztatóipari társasága így 75 centes osztalékot fizet majd, a korábbi 60 cent helyett. A kifizetésre december 28-án kerül sor, ehhez a részvényeseknek már december 10-én birtokolni kell a papírt.

A Walt Disney ezzel a jövő év elején esedékes osztalékadó-emelést igyekszik kivédekezni, a demokrata kormányzat ugyanis a korábbi 15-ről 39,6 százalékra történő adóemelést iktatna be. Az alacsony ráta még a Bush-éra hagyatéka, ezen változtatna a jelenlegi politikai vezetés.

Felemás sora volt a társaságnak idén ősszel, hiszen míg szeptemberben, éves alapon rekord méretű árbevételről és profitról, addig novemberben gyengébb számokról jelentett a cég. Szeptember óta már 70 vállalat jelentett osztalékemelésről, az ez alkalommal összesen 1,3 milliárd dollárt kifizető Walt Disney is tehát a jövő év eleji adóemelés elébe menő társaságok listáját gyarapítja. A részvény árfolyama 1,2 százalékot ugrott a bejelentés hatására.

Walt Disney (NYSE)