Megteltek a vidámparkok, jól ment a Disney-nek

Vágólapra másolva!
Kezdenek kifizetődni a Walt Disney-nél a vidámparkokra elkötött összegek, miközben a videojátékok piacán is növekedést mutathatott fel a vállalat a tavalyi negyedik negyedévben. Ezeknek köszönhetően a vállalatnak sikerült az elemzői profitbecsléseket is felülmúlni, aminek hatására a tengerentúlon a piaczárás után 1,7 százalékkal került feljebb a részvény árfolyama.
Vágólapra másolva!

A vállalat az egyszeri tételeket leszámítva 79 centes egy részvényre jutó eredményt közölt a negyedik negyedévben (mely a cég számára az első pénzügyi negyedévet jelenti) a piaci szereplők által várt 77 cent helyett. Nemcsak a profitsoron mutatkozott ráadásul a pozitív meglepetés, azt már a 11,3 milliárd dolláros bevételi szám is hozni tudta.

A kellemes gyorsjelentés annak köszönhető, hogy a korábban gyenge teljesítményt mutató interaktív szegmensben (mely a videojátékokat is magában foglalja) végre sikerült összehozni némi profitot, és a negyedév során a vidámparkok látogatószáma is emelkedett. Úgy tűnik, hogy a tavalyi fejlesztések és beruházások mostanra kezdik már éreztetni pozitív hatásaikat és az új eszközök egyre több látogatót vonzanak a parkokba.

A televíziós hálózatok esetében, mely a társaság legnyereségesebb szegmense, a működési eredmény 2 százalékkal emelkedett, a filmstúdiók azonban 43 százalékos profitcsökkenést szenvedtek el. A menedzsment jelzése szerint a megvásárolt Star Wars jogokat felhasználva két film gyártását tervezi a vállalat.

A társaság vezetője szerint a tavalyi rekord bevételt és profitot eredményező évet követően az első pénzügyi negyedévről szóló számok megerősítik azt a várakozást, miszerint az idei év további növekedéssel fog telni.

A Walt Disney árfolyama (USD)