Döbbenetes titokra derült fény: valóban létezik vérnyúl - videó

vérnyúl, Gyalog Galopp
Vérnyúl a Gyalog Galopp című filmben
Vágólapra másolva!
Nem kitalált lény, hanem valóban létezik a vérnyúl, amelynek kedves külseje meglepő titkokat rejt. A különös életmódot folytató rágcsáló nem is olyan békés, mint amilyennek elsőre látszik - írja a Promotions.hu.
Vágólapra másolva!

A nyulakról az emberek többségének a fejében egy bájos és szeretnivaló kisállat képe jelenik meg. Arra azonban valószínűleg senki sem gondolna, hogy

létezik egy olyan fajtája, amelyre igaz, hogy időnként vértől csöpögő fogú, aprócska fenevaddá változik.

Valószínűleg sokan emlékeznek a Monty Python brit humoristacsoport nevével fémjelzett Gyalog galopp című filmben szereplő gyilkos nyúl karakterére.

A vérnyúl támadása a Gyalog Galopp című filmben Forrás: Youtube

A történet szerint a lovagok rárontanak a nyúlra, de az ide-oda cikázva közöttük, több vitézt is megöl. Miután az életben maradt lovagok visszavonulnak, Artúr király az Antiochiai Szent Kézigránáttal megöli a gyilkos nyulat.

A Gyalog-galopp című film részlete:

Ennyit a filmről, mert a valóságban is van egy élőlény, amely rászolgálhatna erre a becenévre.

A galléros pocoknyúl (Ochotona collaris) egy imádnivaló külsejű apró rágcsáló,

amely Észak-Amerika sziklás tájain, főként Alaszkában őshonos. Általában egyedül él, növényevő, nagyobb mennyiségű fűből szénává szárítva azt, téli tartalékot képez. Nagyon érdekes az életmódja, hiszen két, egymástól teljesen elkülönülő földalatti helyiséget ás magának. Az egyikben az élelmet tárolja, a másik pedig az otthona.

A pocoknyúl vadászat közben:

Telente a nagy hidegben több madár is megfagy a levegőben, és holtan esik a talajra. A pocoknyulak pedig a madártetemeket a raktárukba vonszolják, ahol a föld alá rejtik. A legfagyosabb időszakban aztán előássák azokat, a koponyájukat áttörik éles fogaikkal, és elfogyasztják az egyébként tápláló agyvelejüket.

(Cikkünk kiemelt képe a Gyalog-galopp című filmből való!)