Hamarosan árverésre kerül a Hugh Hefner által építtetett eredeti New York-i Playboy Klub

Playboy Mansion Hosts Annual Halloween Bash GettyImageRank1 Crystal Topics HORIZONTAL Party - Social Event HALLOWEEN USA California City Of Los Angeles Beverly Hills - California Photography Hugh Hefner Arts Culture and Entertainment Attending Playboy Man
Los Angeles, CA - OCTOBER 25: Hugh Hefner and Crystal Hefner attend Playboy Mansion's Annual Halloween Bash at The Playboy Mansion on October 25, 2014 in Los Angeles, California. Charley Gallay/Getty Images for Playboy/AFP
Vágólapra másolva!
2024 elején kerül árverésre a Manhattan világhírű Upper 5th Avenue-n Hugh Hefner által építtetett eredeti New York-i Playboy Klub - tudta meg a Fox. 
Vágólapra másolva!

Az évek óta üresen álló, kilencemeletes, 15 méter széles épületet az East 59th Street-en, a Plaza Hotel, a Bergdorf Goodman áruház és a Central Park közelében január 17-én árverezik el.

Hugh Hefner és Crystal Hefner Forrás: AFP/2014 Getty Images/Charley Gallay

"A Hefner által 1962-ben építtetett, egykor ultra-exkluzív éjszakai klub és annak ellentmondásos története valószínűleg "elhalványul", amint megtalálják az új tulajdonosát" - nyilatkozta Bob Knakal, a JLL Capital Markets vezető brókere a Fox News Digitalnak.

A legtöbb embernek ugyanis, amikor az épület kerül szóba egyből a Playboy Klub jut az eszébe, és ennek köszönhetően persze New York-ban híres helynek is számított, de itt az ideje, hogy végre más funkciót is betöltsön - tette hozzá a bróker.

Ma már a szürkés és üveges épület tökéletesen elvegyül a szomszédos városi épületek között, de fénykorában a 4 millió dolláros koktélklubot olyan A-listás sztárok látogatták, mint Tony Bennett, Johnny Carson és a Beatles tagjai.

Külön érdekesség, hogy a klubba csak a Playboy logójával díszített exkluzív kulcs birtokában lehetett bejutni. Dick Gregory komikus úgy jellemezte, hogy "státuszszimbólum volt, mint manapság a Mercedes".

Még a híres feminista aktivista, Gloria Steinem is Playboy-nyuszis jelmezbe bújva látogatta a manhattani klubbot. Marie Catherine Ochs álnéven Steinem beszámolt a a szórakoztatás buja fellegvárában viselt szűk egyenruhákról, amelyekben alig lehetett mozogni; a magas sarkú cipőben végzett többórás munkától feldagadt és hólyagosodó lábakról; és az ügyfelek többségét kitevő részeg üzletemberek szinte állandó zaklatásáról. Steinem azt is megírta, hogy az esetek többségében csak a férfiak pár százaléka viselkedett úgy modellekkel, mintha emberi lények lennének, nem pedig tárgyak.

1986-ban a klub bezárt, és később egy bank épületévé alakították át.