Húsvétra drágultak az üzemanyagárak

mol benzinkút töltőállomás
Budapest, 2007. január 24. Töltőfejek egy benzinkútnál. A Mol öt benzinkútjánál már lehet recept nélkül kapható gyógyszert venni. A négy fővárosi és egy vidéki kútnál közel 50 féle orvosság kapható, köztük fájdalomcsillapítók és vitaminok. A gyógyszer kiválasztásában egy gép segít a vásárlóknak. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Irén és Írisz napja van, de ünnepelnek az Umbertók is. Kellemes időre van kilátás, nem csak pénteken, de a hétvégén is. Ne felejtse el, vasárnap már jön a nyári időszámítás! A Mol 6 forinttal emelte a benzin árát, míg a gázolajét 2 forinttal. Tudja meg az Origótól, hogy mi történt csütörtök éjszaka és péntek reggel!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül27 bejegyzés
07:53
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot!

Március 25. az idei év 85. napja, és már nem kell sokat aludni szilveszterig, 281 nap maradt hátra 2016-ból. Ma ünneplik névnapjukat az Irének és az Íriszek, de akit úgy hívnak, hogy Ancilla, Annunciáta, Cézár, Ders, Derzs, Ernák, Ernye, Humbert, Iréne, Irnik, Isméria, Izméne, Jernő, Kristóf, Krisztofer, Lúcia, Málna, Mandula, Mária, Marinella, Mátka, vagy épp Umbertó, szintén ünnepelhetnek.

07:56
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Kevesebbet alhatunk

A hétvégén térünk át a nyári időszámításra, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órákat, emiatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik. Az órák átállításával a szokásos ébrenléti idő jobban egybeesik a természetes világosság idejével, ebből adódóan reggel 7 és este 10 óra között kevesebbet kell használni a világítást. 

A Mavir szakemberei évtizedek óta gyűjtik és elemzik a fogyasztási adatokat, ezekből évről évre megállapítható, hogy a módszerrel hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását, azaz csaknem 30-40 ezer háztartás éves felhasználását, 120 megawattórát lehet megspórolni. Ez megfelel egy közepes méretű magyar város teljes éves fogyasztásának, amivel összesen mintegy 4-5 milliárd forintot lehet megtakarítani a villamosenergia-költségekből. 

07:57
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedtek az üzemanyagárak

Emelte 6 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj árát pénteken a Mol. Az emeléssel a benzin átlagára 323-324 forintra, a gázolajé 318-319 forintra nőtt.

08:03
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Kellemes idő várható a húsvéti hosszú hétvégén

Több-kevesebb napsütés mellett néhol lehet eső, zápor is. Ezzel együtt fokozatosan melegszik majd a levegő, többfelé a 15 Celsius-fokot is meghaladhatják a maximumok.

Pénteken nyugaton kevesebb, keleten több napsütés várható. Déltől főként a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb eső, zápor. A nappali maximumok várhatóan 8 és 12 fok között lesznek.

Szombaton a nap első felében felhős időre kell számítani, majd délutántól csökken a felhőzet. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 fok között, napközben 10 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, a Tiszántúlon lehet még elvétve zápor. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Húsvéthétfőn jobbára felhős idő ígérkezik rövidebb napos időszakokkal. Helyenként – főként a Dunántúlon – lehet kisebb zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

08:09
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Obama hazament

Befejezte történelmi jelentőségű kubai és argentínai látogatását, és hazaindult az Egyesült Államokba Barack Obama. Az amerikai elnök repülőgépe, az Air Force One helyi idő szerint nem sokkal csütörtök éjfél után szállt fel Buenos Airesből.

Barack Obama és családja március 23-án érkezett meg Argentínába Forrás: AFP/Juan Mabromata
08:15
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Kicsi az esélye, hogy Johnson újra pályára lépjen

Adam Johnson kárt okozott a labdarúgásnak, és nagyon kicsi az esélye, hogy újra játsszon, idézi Gordon Taylort, az angol Profi Labdarúgók Szövetségének elnökét a BBC. A 28 éves angol válogatott játékos kiskorúval szexelt, amiért hat év börtönre ítélték csütörtökön.

08:22
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Több baleset is lassítja a közlekedést

Baleset történt a Szent Gellért téren, ezért a Bartók Béla úton a Móricz Zsigmond körtér felé vezető oldalt lezárták, írja a BKK Info. A forgalmat a Kemenes utca–Kelenhegyi út–Orlay utca útvonalra terelik.

Szintén baleset nehezíti a közlekedést a Grassalkovich úton befelé a Török utca után a festékgyárnál, torlódik a forgalom.

A Budai alsó rakparton mától visszaállt az eredeti forgalmi rend a Margit híd és a Mozaik utca között, az Árpád fejedelem útján, valamint a Margit híd déli le- és felhajtójában. A BKK közlése szerint a Flórián téri felüljárón viszont továbbra is két sávon lehet az Árpád híd felé haladni.

08:27
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Brüsszelben elfogtak 6 embert

A belga rendőrség letartóztatott hat embert csütörtök éjjel a brüsszeli terrortámadásokkal összefüggésben, írja a CNN. A hatóságok közlése szerint pénteken dől majd el, hogy a hat ember őrizetben marad-e.

08:36
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Johan Cruyffot gyászolja a futballvilág

A tegnap elhunyt Johan Cruyffot gyászolja a futballvilág. „Johan Cruyff nagyszerű játékos és edző volt” – idézi a brazil Pelét a Reuters. „Nagyon fontos örökséget hagyott hátra.”

Bizonyos szempontból halhatatlan vagyokhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20160324-johan-cruyyf-cruijff-halaleset-nekrolog-totalis-futball.html

„Sosem fogunk elfelejteni!” – mondta Diego Maradona, míg Lionel Messi, a jelenkor legjobb játékosa szerint „egy legenda hagyott el minket”.

08:41
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

12-en haltak meg a francia buszbalesetben

Egy mikrobusz és egy kamion ütközött össze csütörtök éjjel Franciaországban, a busz 12 utasa – az első információk szerint mind Svájcban dolgozó, éppen hazatérő portugál vendégmunkások – életüket vesztették, közölték a helyi hatóságok.

08:57
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Péterfalvi szerint közszereplők a kopaszok

A „kopaszok” nem rejthetik el arcukat – olvasható a pénteki Magyar Nemzet címlapján. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a lapnak elmondta, hogy a választási irodánál botrányt okozó kopasz férfiak arcát nem kell kitakarni, mert szerinte

A szocialista Nyakó István kopaszok gyűrűjében Forrás: Origo
09:05
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Elton John 69 éves

Sir Elton Hercules John, a többszörös Grammy- és Oscar-díjas angol zeneszerző, zenész éppen 69 éve, 1947. március 25-én született.

09:14
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Balog összehívta az igazgatókat

Országos igazgatói konferenciát hívott össze jövő péntekre az emberi erőforrások minisztere az oktatásról. Balog Zoltán ezt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be péntek reggel.

09:19
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Megérkezett Havannába a Rolling Stones

A Rolling Stones brit rockzenekar tagjai – Mick Jagger énekes, Charlie Watts dobos, Keith Richards gitáros és Ronnie Wood basszusgitáros – megérkeztek Kubába Forrás: MTI/EPA/EFE/Alejandro Ernesto
09:31
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Árulják a Playboy-birodalmat

A tengerentúlon komolyan felmerült, hogy eladják a Playboy Enterprisest – írja a BBC a Wall Street Journalra és a Financial Timesra hivatkozva. Értesüléseik szerint a Playboy-birodalom akár félmilliárd dollárt is érhet. 

09:40
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

LeBron hiába dobott 30 pontot

A keleti főcsoportot vezető Cleveland Cavaliers – LeBron James 30 pontja ellenére – kikapott az utolsó előtti helyezett Brooklyn Nets otthonában.

LeBron James Forrás: AFP/Getty Images/Ronald Martinez/

Az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) négyszer megválasztott James neve mellett már a harmadik negyedet követően 30 pont állt. Csapata ekkor 83-80-ra, majd a negyedik játékrész közepén 92-90-re vezetett, de a hazaiak ezután 14 pontot szereztek, a Cleveland pedig csupán hármat.

NBA, eredmények:

Brooklyn Nets–Cleveland Cavaliers 104-95
Indiana Pacers–New Orleans Pelicans 92-84
New York Knicks–Chicago Bulls 106-94
Los Angeles Clippers–Portland Trail Blazers 96-94
Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 113-91

09:48
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

„Minden eszközt be kell vetni”

A terroristák ellen minden eszközt be kell vetni” – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter a TV2 Mokka című műsorában. Szerinte a kormány a terrorellenes akciócsomagjával sem hozna alaptalan, az arányosságot figyelmen kívül hagyó intézkedéseket.

10:01
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Túszokat szabadítottak ki a Boko Haram fogságából

Több mint 800 túszt szabadított ki a nigériai hadsereg a Boko Haram fogságából, írja a Guardian.

10:10
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Déli támadást gyakoroltak az észak-koreaiak

Észak-Korea a dél-koreai elnöki rezidencia támadását szimulálta, írja a BBC. A gyakorlatot az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun személyesen felügyelete.

A Blue House Dél-Koreában Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
10:14
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Húsevő baktérium fertőzhet a pécsi kórházban

Húsevő baktérium szedi áldozatai Szekszárdon – írja a Bors. A lap a szekszárdi kórházra hivatkozva azt írja, hogy gennyes, tályogos sebek maradnak a pécsi kórházi kezelések után a rossz kórházi higiénia miatt.

10:27
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

„A migránsok száma visszaesett”

Az elmúlt 24 órában mindössze 161 migráns érkezett a török partokról az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő görög szigetekre, közölte a görög televízióban Jeórjiosz Kiritszisz, a menekültekkel foglalkozó válságtörzs szóvivője.

– mondta a szóvivő.

Egy holland NATO hadihajó járőrözik a törökországi Izmir és a görög Chios sziget között Forrás: AFP/Ozan Kose
10:35
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

EU-n kívüli munkások miatt bírságolnának a britek

Munkásonként évi ezer fontra bírságolhatják azokat a brit cégeket, amelyek Európai Unión kívüli szakképzett munkásokat foglalkoztatnak, írja a BBC.

10:43
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Sztrájkbizottság alakult a Tescónál

Sztrájkbizottság alakult a Tescónál. Az alkalmazottak olyan kevés fizetést visznek haza, hogy még attól sem rettennek meg, ha esetleg a brit multi kirúgja őket. A bértárgyalások jövő hét csütörtökön kezdődnek.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bubenkó Csaba a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke az Origónak azt mondta, a bérfejlesztési igényükre hetek óta semmit nem reagált a Tesco. A tescós dolgozók átlagbére bruttó 130 ezer forint plusz havi 12 ezer forint cafeteria. A bértárgyalások jövő héten csütörtökön kezdődnek, a dolgozók a munkabeszüntetés is kilátásba helyezték, ha nem emelik meg a bérüket.

10:50
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Fazekas nem ajánlja a GMO-s vetőmagot

„Itt van mindjárt a tavaszi vetések ideje,

– mondta a Magyar Hírlapnak Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Halastavat még biztosan vehet.

A tárcavezető szerint arról még nem döntöttek, hogy lesz-e harmadik köre a földértékesítésnek, az azonban biztos, hogy lesz még egy olyan forduló, amelyben halastavakat, gyümölcsösöket kínálnak eladásra.

A miniszter szerint minden tízedik magyar gazda vásárolt állami földet Forrás: MTI/Ujvári Sándor
10:57
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Két embert is kivégeztek Japánban

A japán kormány bejelentette, hogy pénteken kivégeztek két halálraítéltet. Az egyik kivégzett egy 75 éves férfi volt, aki 1985 és 1994 között meggyilkolt öt embert, a másik egy 56 éves ápolónő, aki az 1990-es évek végén megöletett két embert, hogy hozzájuthasson az életbiztosításukhoz, közölte a Kyodo hírügynökség.

11:03
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Új-Zéland 17,6 millió dollárért tartotta meg a régi zászlaját

Az új-zélandiaknak nem kell új zászló – így döntött az ország lakossága a népszavazáson. A referendumra 17,6 millió dollárt költöttek, írja a CNN.

11:11
március 25, 2016
Vágólapra másolva!

Gyenge emelkedést hozott a nagypéntek Ázsiában

Kissé emelkedtek a vezető indexek a japán és a kínai piacon, a vezető ázsiai-csendes-óceáni tőzsdék közül csak Tokió, Shanghai és Szöul nyitott ki nagypénteken.

A tokiói Nikkei-225 a húsvéti ünnepek előtti gyér forgalomban 0,65 százalékkal emelkedett, az átfogóbb Topix index pedig 0,84 százalékkal ment feljebb. Kínában a Shanghai Composite Index 0,62 százalékkal, a kevésbé átfogó Shenzhen Index 0,54 százalékkal emelkedett. Szöulban a Kospi index 0,11 százalékkal csökkent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!