Soha nem szabadulhat a rácsok mögül az egykori rendőrgyilkos

bilincs, rendőrség, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét annak a férfinak az ügyében, aki korábban a hírhedt Soós-banda tagjaként többek között rendőrt is ölt. A kegyetlen gyilkos a rácsok mögött fogja leélni a hátralévő életét.
Vágólapra másolva!

A férfi, miután korábbi büntetéséből feltételesen szabadult, hajléktalanként lett a fővárosban. 2008. augusztus 10-én este egy 12. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalannal. Egyszer csak összevesztek, a rendőrgyilkos pedig égésgyorsítót locsolt rá, majd felgyújtotta és elhajtott az autójával. Az nem világos, hogyan lehetett egy hajléktalannak autója.

Az áldozat percekig lángolt, testének 92%-a megégett és nem sokkal kórházba szállítása után meghalt.

A gyilkosság után közvetlenül nem indult eljárás a férfi ellen. A brutális tettre úgy derült fény, hogy a gyilkos évekkel később elmondta a rendőröknek.

Illusztráció Forrás: Police.hu

A Fővárosi Törvényszék 2022. november 15-én kihirdetett ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölésben, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül. A védelem ez ellen felmentésért fellebbezett, de hiába. A másodfokon eljáró bíróság tegnap helyben hagyta az ítéletet, úgyhogy a férfi már sosem fog kiszabadulni a börtönből.