Féltékenységből megölte az ismerősét egy férfi Miskolcon

Vágólapra másolva!
Egy miskolci férfi és az ismerőse között rendszeresek voltak a viták, mert mindkettőjüknek ugyanazzal a nővel volt viszonyuk. Az egyik este férfi elment az ismerőséhez, ahol féltékenységből halálra verte. A nő is lakásban volt, de nem hívott segítséget hanem elmenekült.
Vágólapra másolva!

A két férfi között korábban többször voltak viták amiatt, hogy ugyanazzal a nővel volt viszonyuk. A férfi 2021 novemberében, az egyik este részegen elment az ismerőse házához, és ajtón dörömbölve a barátnőjét kereste. 

Amikor bejutott a házba, megütötte a nőt, majd az ismerősét kezdte el ütni. Többször megrúgta, megtaposta, majd megkéselte.

 A nő az első ütés után elmenekült a házból. Nem hívott segítséget, pedig látta, hogy az ismerős veszélyben van. A férfi a verés után otthagyta az ismerőst, aki belehalt a sérüléseibe. 

Rendőrség, illusztráció, rendőrautó
Képünk illusztráció 
Fotó: Jose HERNANDEZ Camera 51 / Shutterstock/Copyright (c) 2020 Jose HERNANDEZ Camera 51

A bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglani büntetésre ítélte, a nőt pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt 1 év, végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett büntetésre ítélte. A döntés fellebbezések miatt nem jogerős – írja a Miskolci Törvényszék. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy medgyesegyházi férfi baltával verte halálra az ismerősét, Arlón járóbottal és vascsővel végzett ismerősével egy férfi. Egy fiatal üveggel gyilkolt, egy nógrádi férfi pedig egy fémcsővel