Pár ezer forint és édesség miatt verte meg brutálisan egy testvérpár a rokonukat Tiszagyulaházán

rendőrségi sziréna, forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció!
Vágólapra másolva!
Egy testvérpár rokonuknál italozott, amikor megbeszélték, hogy később visszamennek hozzá és kirabolják. A testvérek aznap újra elmentek a rokonuk házához, ahol brutálisan megverték az ott lakó férfit, sőt még a pénzét is elvették. A páros mindezt alig pár ezer forintért és édességért tette.
Vágólapra másolva!

Tiszagyulaházán tavaly április 19-én egy fiatal fiú és féltestvére együtt italozott egy távoli rokonuk házában, amikor a testvére megbeszélték, hogy az italozás után visszamennek a férfi házához és kirabolják

Aznap délután egy óra körül a két fiú, akik közül az egyik kiskorú, visszament a házhoz, ahova a nyitott kapun keresztül könnyen bejutottak. Ott kopogni kezdtek, de a rokonuk nem nyitott ajtót, ezért a fiatalabbik fiú berúgta az ajtót, majd a lakásban 

rátámadtak az ott lakó férfira, akit többször nagy erővel arcon ütöttek, miközben pénzt követeltek tőle.

 A férfi az ütések miatt a földre esett, ahol a fiúk tovább ütötték, miközben egyre erőszakosabban követelték a férfi pénzét. 

Közben folyamatosan ütötték és rugdosták a rokonukat, és a kiskorú fiú kutakodni kezdett a rokona házában, 

rendőrség kéklámpa kék lámpa kékvillogó kék villogó
A kép illusztráció.
Fotó: Police.hu

majd megtalálta annak pénztárcáját, amiből 10 ezer forintot vett ki.

Eközben a férfi felállt és kimenekült az udvarra, ahova követték a testvérek és tovább ütötték, miközben a mobiltelefonját próbálták megszerezni.  

A kiskorú fiú visszaszaladt a lakásba és onnan üdítőt és édességet lopott el, majd elmenekültek.

A testvérek összesen 13 ezer forintos kárt okoztak a rokonuknak, akinek a brutális verés miatt 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség a fiúkat rablással és súlyos testi sértéssel, valamint magánlaksértéssel vádolja. A kiskorú fiú ellen az ügyészség nem indítványozott börtönbüntetést, azonban a másik fiúval szemben azt javasolják, hogy őt börtönbüntetésre ítéljék és tiltsák el a közügyektől.