Fidesz: Gyurcsányék soha nem támogatták a gyermekek védelmét, szabadon hagyták a pedofilokat is

Vágólapra másolva!
A pedofil bűncselekmények jogi megtorlásait illető számok sem a Gyurcsány-pártnak kedveznek.
Vágólapra másolva!

Gyurcsányék soha nem támogatták a gyermekek védelmét, szabadon hagyták a pedofilokat is — reagált közleményben a Fidesz Arató Gergely szerdai, gyermekvédelmi javaslataival kapcsolatos nyilatkozatára.

Dobrev Klára, DobrevKlára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc
Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormánypárt azt írta, Gyurcsányék idején 81 pedofil volt börtönben, ma 663, a Fidesz kormányzása óta tehát a börtönben lévő pedofilok száma nyolcszorosára nőtt! A Gyurcsány vezette baloldal a gyermekeket védő intézkedéseket soha nem szavazta meg.

Nem támogatták sem a gyermekvédelmi törvényt, sem a gyermekvédelmi népszavazást, sem a pedofilellenes törvényt, sem gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítését, sem a pedofilok nyilvántartásának létrehozatalát — sorolták, hozzátéve, hogy Gyurcsányék idején 

pedofilok százai jártak szabadon az utcákon,

 Gyurcsányék 11. kerületi polgármesteri hivatala pedig 

egy pedofil óvóbácsinak falazott éveken át baráti alapon,

 és ezzel veszélyeztette az újbudai óvodásokat.
 

A Fidesz kormányzása óta szigorú gyermekvédelmi és pedofilellenes törvények születtek, javult a pedofil bűncselekmények felderítése, több száz pedofil került rács mögé és most benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

 — áll a közleményben.
A Gyurcsány-párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja indítványa szigorúbban büntetné a pedofilokat és a pedofilsegítőket, valamint örökre eltiltaná őket a gyermekek közeléből.