Az oroszok megalázták Macront és Scholzot

Vágólapra másolva!
Macron és Scholz elvesztette szuverenitását, nem lehetnek közvetítők. „Ez a két vezető jobban szeret egyértelműen a Washingtonban meghozott döntéseknek a farvizén evezni" – jelentette ki Dmitrij Peszkov a Mandiner szerint.
Vágólapra másolva!

Mind Olaf Scholz német kancellár, mind Emmanuel Macron francia elnök elvesztette az esélyét arra, hogy közvetítő lehessen az ukrajnai konfliktus rendezésében, mivel feladta önállóságát – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn az Izvesztyija című lapnak adott interjúban.

– fogalmazott a Kreml szóvivője.

Peszkov szerint ez a két vezető „jobban szeret egyértelműen a Washingtonban meghozott döntéseknek a farvizén evezni", akár saját és népük kárára is.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „soha nem zárta ki a párbeszéd folytatásának lehetőségét az európai vezetőkkel".

„Nem engedhetjük meg, hogy egy nacionalista irányultságú rezsim jöjjön létre és erősödjön meg határainkon. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy NATO-rakétákat és NATO-katonai infrastruktúrát telepítsenek néhány kilométerre a határainktól" – mondta.