Íme a belga város, ahol a családok pszichiátriai betegeket fogadnak be

belga,családok,pszichiátriai,beteg,befogad
Fotó: The Guardian
Vágólapra másolva!
Ilvy Njiokiktjien fotóriporter dokumentálta néhány nevelőcsalád és a hozzájuk költözöttek életét Geelben, ahol az önzetlen pszichiátriai ellátás figyelemre méltó, annak évszázados hagyományai vannak.
Vágólapra másolva!

A belgiumi Geel városában nevelőszülői rendszer működik mentális egészségügyi problémákkal küzdők számára. Ezek a nevelőcsaládok néha évtizedekig látják vendégül lakóikat, így ők család szerves részévé válna

k - írja a The Guardian

A családok természetesnek tekintik az általuk nyújtott ellátást, mert sokan szüleiktől, nagyszüleiktől, nagynéniktől, nagybátyáiktól is azt látták, hogy a rászorulókon segíteni kell.

 Nekik ez a vérükben van. A média munkatársait azonban csak nagyon ritkán engedik be otthonaikba.  

Ilvy Njiokiktjien fotóriporterrel kivételt tettek, aki képein keresztül megmutatta, hogyan teszik szebbé a családok gondozásukkal a mentális betegségekkel küzdők életét.

 

Nemrég egy olimpiai bajnok beszélt a mentális betegségéről, akárcsak a világsztár teniszező. Néhány éve filmbe illő módon szerettek volna megszöktetni egy férfit a pszichiátriáról. Pszichiátriára került az a nő is, aki Domingo-áriákkal terrorizálta a szomszédait