Nagy-Britannia legidősebb gyári munkása 98 éves, és nem tervez nyugdíjba menni

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia legidősebb dolgozója 98 évesen sem tervezi, hogy nyugdíjba vonul, mondván, hogy a munkája tartja fiatalon.
Vágólapra másolva!

Ivor Ward még mindig heti négy napot dolgozik az EM Pharma egészségügyi vállalatnál, mint termelési alkalmazott. 80 éves korában kezdett el dolgozni a cégnél. Élete során többek között a hadseregben is dolgozott, és profi pókerjátékosként is tevékenykedett - írja a BBC.

79 éves korában nyugdíjba ment, de csak egy napig bírta, majd annyira megunta, hogy álláskeresésbe kezdett, és csatlakozott az otthonához közeli EM Pharma céghez.

Most hétvégente szívesen iszik fiatalabb kollégáival és pókerezik a barátaival. 

"Otthon ülni nyugdíjasként olyan, mint a purgatórium. Nekem öröm dolgozni, különben csak otthon ülök, és nem csinálok semmit, és nagyon gyorsan öregszem, itt viszont a  mindennapok nevetéssel telnek" - mesélte Ivor, majd hozzátette:

sok embert ismerek, akik csak ülnek otthon egész nap. Ez egyenlő a halállal, mert a végén csak felkelsz 10 órakor, és egész nap a pizsamádban ülsz. Most hétvégente bulikat tartunk a fiatalabbakkal, és iszunk és táncolunk.

A The Star szerint Ivor, akinek négy dédunokája van, megállás nélkül dolgozott, mióta 1943-ban belépett a hadseregbe királyi mérnökként. Tizedesi rangig emelkedett, majd a háború végén kilépett a hadseregből, és polgári mérnökként helyezkedett el. Egy másik céghez került, mint operatív vezető, majd kipróbálta magát hivatásos pókerjátékosként.

"79 éves koromig szinte megállás nélkül dolgoztam. Aztán a cégnek, amelynek operatív vezetője voltam, új fenntartója lett, és ennyi volt. Egy napot sikerült nyugdíjasként eltöltenem, majd újra munkába álltam" - mondta Ivor. 

A lendületes nyugdíjas, aki a múlt hónapban ünnepelte 98. születésnapját, több mint 30 éve egyedül él, mióta felesége, Joyce 63 éves korában meghalt - írja a Mirror.

Elmondása szerint 100 éves koráig szándékozik dolgozni, azután azt tervezi, hogy egy évig pihen, a világot járja és pókerezik, aztán újra visszamegy dolgozni.

"A világ minden táján játszottam szerencsejátékokat, ezért szeretném újra meglátogatni a népszerű kaszinókat. A végén csóró leszek vagy gazdag. Nekem bármelyik megfelel"- tette hozzá.