Pandának álcázott kutyákkal verték át a látogatókat egy kínai állatkertben

Vágólapra másolva!
Pandának álcázott kutyákat mutattak be egy kínai állatkertben, hogy minél több látogatót csalogassanak oda.
Vágólapra másolva!

Kínában sincs panda minden állatkertben. Megdöbbentő módszerrel próbálta orvosolni a problémát a Taizhou állatkert. 

A gondozók csaucsau kölyökkutyákat fújtak le fekete-fehér festékkel, hogy azok minél jobban hasonlítsanak a pandabocsokra.

Az állatkert illetékesei lenyírták a kutyák szőrét és befestették az arcukat és a testüket, hogy úgy nézzenek ki, mint Kína ikonikus bambuszevő medvéi - írja a New York Post. Az állatokról készült felvételek felkerültek a közösségi média felületeire.

A "pandakutyák" emberek tömegeit vonzották az állatkertbe. 

A Daily Star szerint sokan állatkínzással vádolják az intézményt, de az állatkert illetékesei azt mondják, hogy a kutyák szőrének befestése bevett gyakorlat a világban és nem ártalmas az állatokra. Egy helyi kisállatkozmetikus is megerősítette, hogy a természetes színezékek nem ártalmasak a háziállatoknak, de azt tanácsolták, hogy kerüljék a vegyszereket tartalmazó termékeket. 

 Az emberek a hajukat is festik. Természetes festéket lehet használni kutyákon, ha hosszú szőrűek

 - nyilatkozta az állatkert.

A látogatók közül többen felháborodtak, és vissza akarják kapni a pénzüket, ugyanis az állatkert a pandabocsokat reklámozva próbált minél több fizető vendéget az állatkertbe csalogatni. 

Sokkal durvább állatkínzási módszerek is előfordulnak. Négy lerészegedett férfi például sörrel próbált megitatni egy pitont Afrikában. Virginiában pedig 96 állatot foglaltak le egy illegális állatkertben, ahol kegyetlen körülmények között tartották őket.