Vágólapra másolva!
A Mentális Egészségügyi Alapítvány felmérése szerint a britek az első számú rosszkedvűzőnek a beszélgetést tartják. A nők 83, a férfiak 68 százaléka az első helyre rangsorolta a baráti csevegést.
Vágólapra másolva!

Második helyen mindkét nemnél - a nők 57, a férfiak 45 százalékánál - az ölelés állt. A következő helyen a férfiaknál a szex, a nőknél a családdal közösen eltöltött idő bizonyult a leghatékonyabb kedélyjavítónak.

Dr. Andrew McCulloch elmondta, hogy a kutatási projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szellemi és lelki kiegyensúlyozottság fontosságára, ami koránt sem elhanyagolható tényező az ember életében. "Egy kívülállónak ez a kutatás játéknak tűnhet, pedig nagyon komoly mondanivaló húzódik mögötte. Sajnos nagyon megszokottá és általánossá vált, hogy az emberek szellemi betegségeikről nem vesznek tudomást."

A kutatók regionális különbségeket is felfedeztek. Míg a londoniak, és a középső területen élők 83 illetve 84 %-a választotta a beszélgetést, az észak-nyugatiak és a skótok jóval kisebb hányada jelölte meg ugyanezt. Az észak-nyugatiak a családdal eltöltött időt, a skótok majdnem fele a háziállattal való időtöltést, az észak-keletiek a szexet választották kedvenc lehangoltság elleni módszerüknek.