Elárverezték Maria Callas magánleveleit

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Maria Callas életéről Zefirelli forgatott filmet

Callas magánleveleiért 4000 fontot fizetett az ismeretlen vásárló. Telefonon keresztül Izraelből, Amerikából és Franciaországból is akadtak licitálók. A levelek, amelyeket Callas a hatvanas évek végén küldött egykori énektanárának, Elvira De Hidalgonak, mélységes megbántottságról és keserűségről árulkodnak, hogy Onassis-szal való kilenc évig tartó viszonyának vége szakadt, mert az beleszeretett Jacqueline Kennedy-be. Pár nappal az Onassis és Kennedy özvegyének 1969. októberi házasságkötése után Callas ezt írta: "Ez kegyetlen, nem igaz! Mindketten meg kell fizetniük ezért, és meg is fognak, meglátod." Leveleiben kiábrándultságáról és a túlsúlyával való küzdelemről is szólt.

"Jól vagyok, a körülményekhez képest, de most olyan, mintha kaptam volna egy nagy pofont, és nem tudok lélegezni többet." "Háromszor hívott fel (Onassis) ma. Az első hívást nem fogadtam, a másik kettőt igen, de bár ne tettem volna: katasztrofális volt. Amint már mondtam, teljesen elvesztette a fejét, és ezt nekem iszonyúan nehéz elfogadni."- kesergett Callas.

Maria Callas hivatalos honlapjahttp://www.callas.it/Maria Callas 10 legjobb CD-jehttp://www.culturekiosque.com/opera/reviews/rhemaria.htmAristotle Onassis életehttp://www.greece.org/poseidon/work/modern-times/onassis.htmlMaria Callas CD-it Ön is meghallgathatjahttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=MARIA+CALLAS

Onassis és Maria Callas viszonya a Jacquleine-nal való házassága után is folytatódott, de ez volt talán Callas amúgy is tragikus életének legmegalázóbb periódusa. Miközben harcolt azért, hogy szerelmét megtartsa, hangjának elvesztésével is szembe kellett néznie. Callas egyedül volt amikor Párizsban, 1977 szeptemberében meghalt. 53 éves volt. Onassis, aki valamikor annyira szerette az operakirálynőt, hogy egy egymillió dolláros gyémántgyűrűt ajándékozott neki, 1975 márciusában halt meg.