Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur úgy gondolja, hogy a hétvégi Kínai Nagydíj előtt a "legnagyobb kérdőjel" az aszfalt minősége lesz, és az, hogy hogyan fognak teljesíteni a 18 colos gumiabroncsok.

A koronavírus-járvány miatt 2019 óta nem rendeztek Forma-1-es futamot Sanghajban, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi korszak autói még nem versenyeztek a kínai pályán. A pilóták aggodalmait tetézi, hogy a gumigyártó Pirelli nem tudott mérnököket küldeni, hogy felmérjék a pálya állapotát, amelyet az utóbbi időben minimálisan használtak.

A szabadedzések kulcsfontosságúak lesznek a hétvégén, hogy a csapatok adatokat gyűjthessenek a pályáról, mert jelen pillanatban mindenki csak a sötétben tapogatózik. Ráadásul ezen a hétvégén rendezik a szezon első sprintversenyét is, ami érthetően nem nyerte el a pilóták tetszését. 

A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, az egész paddockot az aszfalt kérdése foglalkoztatja, az egyenletből pedig azt sem lehet kihagyni, hogy a szokásosnál hidegebb időjárást jósolnak a hétvégére. 

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023
Frédéric Vasseur,  a Ferrari csapatfőnöke
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Szerintem nehéz lesz, de ha mindenki számára nehéz lesz, akkor mindannyian ugyanabban a helyzetben leszünk” – idézi a RacingNews365 a Ferrari csapatfőnökét. 

A legnagyobb kérdőjel az aszfalt lesz, mert a pálya vonalvezetését ismerjük. A legtöbb ember tudja, hogy a legnagyobb kérdőjel számomra az aszfalt lesz, mert nem ismerjük az aszfalt érdességét, ez pedig kulcsfontosságú lesz a hétvégén

 – folytatta Frédéric Vasseur.

A helyzetet nehezíti, hogy a hétvégi prorgram csak egy edzésből áll a sprint kvalifikáció előtt, így a csapatoknak mindössze 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy összegyűjtsék az adatokat.

Vasseur elmondta, hogy ez a korlátozott idő növeli a nyomást, hiszen azonnal meg kell találni a megfelelő beállításokat. 

Ami egy kicsit nehéz a kínai formátummal kapcsolatban, hogy a gumik kiosztásával és az egy edzéssel ki kell választanunk egy olyan beállítást, amihez kötődünk az autóban

 – tett hozzá a Ferrari csapatfőnöke, aki hangsúlyozta, hogy a pénteken végzett munka az egész hétvégét meg fogja határozni. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.