Karius, a Liverpool BL-döntős potyakapusa ismét történelmi meccsen védhet

Horizontal FOOTBALL
Liverpool's German goalkeeper Loris Karius lays in front of his goal during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Jövő vasárnap rendezik Wembley Stadionban az angol Ligakupa-döntőt, ahol a Manchester United a Newcastle csapatával találkozik majd. A mérkőzés azért is pikáns, mert a Newcastle 24 év után szerepelhet ismét egy kupadöntőben, ráadásul a csapat kapuját nagy valószínűséggel a Liverpool "legendás" kapusa, a 2018-as BL-döntőben két hatalmas potyagólt kapó Loris Karius fogja védeni.

A német Loris Karius mai napig aktív futballista, csak sokan elfeledkeztek róla, mivel két éve nem védett tétmérkőzésen. A Liverpool korábbi kapusa a 2018-as Bajnokok Ligája döntő negatív hőse volt, és a Real Madrid ellen kapott két potyagóljával teljesen leírta magát.

Karius bohócot csinált magából a Real elleni BL-döntőben Forrás: AFP/Franck Fife

A 29 éves kapus jelenleg a Premier League-ben szereplő Newcastle United harmadik vagy negyedik számú kapusa. Karius tétmérkőzésen legutóbb 2021. február 28-án védett még az Union Berlin kölcsönjátékosaként, azóta pedig inkább a nőügyeitől hangos a sajtó.

A német kapus azonban lehet, hogy ismét megkapja élete lehetőségét, ugyanis jövő vasárnap a Newcastle United Ligakupa-döntőt játszik a Wembley Stadion, de elfogytak a csapat kapusai. Történt ugyanis, hogy a Newcastle kapusát, az angol válogatott Nick Pope-ot kiállították a Liverpool elleni meccsen, így egy meccset automatikusan ki kell hagynia, Angliában pedig az eltiltást a soron következő meccsen kell letölteni, rendezzék azt bármelyik sorozatban.

Pope kiesésével a második számú kapusnak, Martin Dúbravkának kellene védenie, csakhogy a szlovák kapus az őszi szezont pont a döntős ellenfél Manchester United csapatánál töltötte kölcsönben, és mivel védett a Ligakupában a United színeiben, ezért nem játszhat a Newcastle-ben.

Innentől kezdve Eddie Howe vezetőedzőnek két lehetősége van: vagy beteszi a csapatban azt a Kariust, aki két éve nem védett, vagy lehetőséget ad Mark Gillespie-nek, aki legutóbb egy évvel ezelőtt védett, és akkor is négy kapott egy Southampton B elleni EFL-meccsen.

- mondta a Newcastle edzője a Liverpool elleni találkozó után.

Nick Pope szerencsétlen kiállítása a Livepool ellen Forrás: AFP/Oli Scarff

A szurkolók mindenesetre már előre temetik a csapatot Karius esetleges bevetése miatt. A találkozó közben, amikor sokaknak leesett, hogy minden bizonnyal Karius fog kezdeni a Manchester United ellen, elöntötték a mocskolódó üzenet a közösségi oldalakat.

"Karius lesz a Newcastle kapusa a döntőben, sírva fakadok".

"Kariusnak jó rekordja van a kupadöntőkben, igaz?"

Annak ellenére, hogy a 2018-as BL-döntőben borzalmas teljesítményt nyújtott, a korábbi edzője, Jürgen Klopp támogatja honfitársát.

- mondta a német szakember, akit szintén Karius jövő heti bevetéséről kérdeztek.

Klopp remek kapusnak tartja Kariust Forrás: AFP/Paul Ellis

A Newcastle United az az 1968/69-es szezonban megnyerte a Vásárvárosok Kupáját, azóta viszont nem nyert semmilyen trófeát. A Newcastle legutóbb 1999-ben játszott kupadöntőt, de a Wembley Stadionban rendezett FA-kupa finálét elbukta a Manchester United ellen.

A Szarkák most 24 év után harcolhatnak ismét trófeáért, minden bizonnyal Loris Kariusszal a kapuban.