Szombaton még mankóval járt, vasárnap már az ő bombagóljával nyerték meg az angol focirangadót - videó

fbl Horizontal
Arsenal's Irish striker Katie McCabe receives medical attention during the UEFA Women's Champions League quarter-final second-leg match between Arsenal and Bayern Munich at the Arsenal Stadium, in London, on March 29, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol női labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában az Arsenal hazai pályán 2-1-re legyőzte a Manchester Cityt. A meccs hőse a győztes gólt szerző Katie McCabe volt.

Az angol válogatott játékos bokája a szerdai, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójának hajrájában súlyosan megsérült, ezért úgy tűnt, hónapokat is ki kell hagynia. McCabe a meccs után mankóval és merevítő csizmával mutatkozott, ezért akkor még nem tudott felhőtlenül örülni csapattársai BL-elődöntőbe jutásának.

A 27 éves focista szerencséjére és az orvosoknak köszönhetően azonban éppen vasárnapra teljesen meg tudták gyógyítani a lábát, ezért pályára tudott lépni a rangadón. Itt előbb a 10. percben, már egygólos hátrányban mutatta meg magát, ám ekkor még azzal, hogy egy bedobás során sárga lapot érően ijesztette meg és ütötte arcon a labdával az ellenfelét.

A 74. percben aztán valóságos hőssé vált: egy kis szöglet után megkapta a labdát, vezette egy darabig, majd a tizenhatos sarkáról nagy erővel a jobb felső sarokba bombázott. Ezzel a góllal 2-1-re megnyerte a meccset az Arsenal, amely felkapaszkodott a bajnoki tabella harmadik helyére, a Manchester United és a Chelsea mögé.