Vágólapra másolva!
Szerda kora este a belgrádi Rajko Mitics Stadionban tartotta meg sajtótájékoztatóját a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitánya beszélt Szoboszlai Dominikról és a szaúdi bajnokságról, míg Nego Loic elárulta, milyen tervvel érkeztek a mieink Belgrádba.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Belgrádból.

A hétköznapokon a szerb sztárcsapat, a Crvena zvezda stadionjaként üzemelő legendás létesítményben a magyar csapat 2020 októberében egy ugyancsak zárt kapus - akkor éppen a koronavírus-járvány, most pedig a szerb szurkolók podgoricai balhéja miatt - mérkőzésen 1-0-ra legyőzte az esélyesebbnek tartott házigazdát.

Ha nem is lesz olyan üres a meccsen a stadion, mint volt a játékosbejáráson, ezúttal csak gyerekek lesznek a lelátókon a félelmetes szerb drukkerhad helyett Forrás: Origo

A szövetségi kapitány kezdésként kijelentette:

Mindenki tisztában van a szerb csapat erejével, a játékosok kvalitásaival. Mi azért vagyunk itt, hogy pontot, pontokat szerezzünk. De azt ma senki nem tudja megmondani, hogy fog alakulni a holnapi mérkőzés" - mondta Rossi, aki szerint nem ez az egyetlen meccs fogja eldönteni a csoport végső sorrendjét.

"Igen, ez egy fontos mérkőzés, de nem a legfontosabb. Papíron Szerbia erősebb nálunk, nem véletlenül húzták őket az első kalapból. Itt a világ bármelyik csapata kikaphat, nem csak a magyar válogatott.

A szerb csapat két sztárja, Alekszandar Mitrovics és Szergej Milinkovics-Szavics is a szaúdi bajnokságba igazolt a nyáron, ami esetleg hatással lehet a formájukra. Rossi szerint azonban még csak néhány hétről van szó, ráadásul már nem szabad lebecsülni a szaúdi bajnokságot, hiszen számos nagyon jó európai játékos igazolt oda.

"Taktikailag, technikailag és tempójában is nagyon sokat fejlődött a szaúdi bajnokság, és ez a jövőben csak folytatódni fog. De említhetném Dusan Tadicsot is, aki a Fenerbahcéba igazolt, ami a Besiktas és a Galatasaray mellett a nagyon jó török bajnokság egyik legerősebb csapata, és Tadics értéke attól nem lett alacsonyabb, hogy már nem az Ajaxban játszik."

Marco Rossi és Loic Nego is határozott céllal érkezett Belgrádba Forrás: Origo

Arra a kérdésre, hogy a hiányzó játékosok mennyire nehezítik meg a dolgát, Rossi elmondta, soha nem az edző dönti el a meccseket, mindig a játékosok, de az tény, hogy most a védekező középpályás posztján sorra dőlnek ki a játékosok. Ugyanakkor biztos benne, hogy aki lehetőséget kap, az élni is fog vele a csapat előtt álló mérkőzéseken (a szerbek után három nappal, szeptember 10-én már Csehországot fogadják a mieink a Puskás Arénában).

A Liverpoolba igazoló Szoboszlai Dominikről elmondta, ahogy néhány szerb játékost kiemelt, úgy ugyanezt megteheti Szoboszlaival is.

- mondta egy kis mosoly kíséretében Marco Rossi. A szerbiai születésű Kerkez Milosról pedig elmondta, tisztában van vele, hogy mit jelent számára ez a mérkőzés, de a kezdő sípszó pillanatában mindezt félre kell tudnia tennie a játékosnak, és csak a meccsre koncentrálnia. De szerinte ez nem okozhat gondot a fiatal védő számára.

Loic Nego, aki eddig mindhárom Szerbia elleni mérkőzésen pályára lépett, hasonlóan a fent említett októberi meccshez, ezúttal sem tapasztalhatja meg a szerb drukkerek teremtette atmoszférát.

- válaszolta az Origo kérdésére, hogy, ami a szerb csapatnak hátrány, az a magyarnak jelent-e előnyt.

A nyáron klubot váltó, Fehérvárról a francia élvonal újoncához igazoló Negónak jó esélye van a csapatba kerülése, de elmondása szerint, sem az új klubjában játszott szerepe, sem az előtte álló lehetősége nem jelent külön motivációt számára, mert az a válogatott esetében mindig ugyanolyan magas.

"Ismerjük a szerb csapatot, nagyon jó játkosok alkotják, nagyon jó együttes, de mint legutóbb, ezúttal is szeretnénk mosollyal az arcunkon hazamenni.

- jelentette ki nagyon határozottan.

A Szerbia-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt szeptember 7-é, csütörtökön 20.45-től rendezik, az Origo élő helyszíni tudósítással jelentkezik a találkozóról.