Ez a világ leghosszabb repülőútja

Vágólapra másolva!
A világ leghosszabb repülőútja majdnem 19 óra, igaz, mindezt igazi luxuskörülmények között lehet megtenni. A bökkenő ezzel csupán annyi, hogy a repülés szerelmeseinek nagy része nem tud élni ezzel a fantasztikus lehetőséggel. Mutatjuk miért!
Vágólapra másolva!

A szakzsargon szerint ma még hosszúnak minősül egy repülőút, ha hat és tizenegy óra közötti időt kell egyfolytában a levegőben tölteni. Brutálisabb kategória az ultrahosszú táv, ha a repülési idő meghaladja a tizenkét órát. A világ leghosszabb útja, Singapore Airlines szingapúri Changi-ból New York-ba tartó járata 15.318 kilómétert tesz meg, és 18 óra 40 percig tart. Ezen az útvonalon a légitársaság Airbus A350-900ULR típusú repülőgépe közlekedik. Ugyanez az út visszafelé pont 10 perccel hosszabb.  

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

Már most tudható azonban, hogy 2025 végétől a trónbitorló a Qantas lesz, amely elindítja a London és Sydney közötti közvetlen járatát. A 17.000 kilométeres távot 20 óra alatt fogja megtenni a repülőgép az utasokkal a fedélzetén.  

Az ilyen extra hosszúságú utak valóban szinte elviselhetetlenek lennének a turistaosztályon, pláne a fapados járatokon (ahol maximum egy fél literes vizespalackot adnak). Annak érdekében, hogy az utasok számára minél kényelmesebbé tegyék az utazást - és kétségtelenül a profit maximalizálása érdekében is - a járaton nincs turistaosztály, csak business vagy akár még ennél is luxusabb kategória.   

Singapore Airlines eme majdnem 19 órás járatának business osztályán az ülések akár ággyá is alakíthatóak, ami biztosítja, hogy az utasok kipihenten és frissen szállhassanak le a gépről. És ez még nem minden: 

azok akik erre a járatra vesznek jegyet, akár már a felszállás előtt egy nappal is megrendelhetik, hogy mit szeretnének enni az utazás alatt.

 Ők olyan éttermi minőségű ételeket ehetnek, mint a sült marhahúsfilé vagy a grillezett garnéla és fésűkagyló, garnélarákos-sertésgombócos tésztaleves.

A kép csak ilusztráció
Fotó: unsplash

A prémium turista osztály kabinjai a repülőgép hátsó részében találhatók, ezek valamivel több helyet és extra lábteret, lábtartót, állítható fejtámlát, zajszűrő fejhallgatót és WiFi-t kínálnak az egész repülés alatt.

Ezért a légi kalandért jócskán a zsebbe kell nyúlni, hiszen az ára akár öt számjegyű összegre is  rúghat, attól függően, hogy mikor repülünk és milyen kabint választunk magunknak.