Nagyon fontos hír jött az iPhone-tulajoknak

apple store iphone 15 tim cook
Vásárlók Tim Cook vezérigazgatóval fotózkodnak egy Apple Store kereskedésben az iPhone 15 piacra kerülésének napján
Vágólapra másolva!
Áttörő jelentőségűnek bizonyulhat a következő generációs iOS. Természetesen a mesterséges intelligenciáról van szó.
Vágólapra másolva!

Friss bennfentes információkkal állt elő a Bloomberg számára tudósító Mark Gurman, forrásai szerint az iPhone 16 mobilcsaládon debütáló, és persze a támogatott eddigi iPhone-okra várhatóan jövő ősszel befutó szintén befutó iOS 18 funkcionálisan az évek óta látott legfontosabb rendszerfrissítés lehet.

Nagy hardveres fejlesztések híján jövőre szoftveres előrelépésekkel kell majd eladni az iPhone 16 termékcsalád tagjait Forrás: Apple

A források szerint elsősorban generatív mesterséges intelligenciára lehet számítani, ennek keretében óriásit fejlődhet az évek óta egy helyben toporgó Siri hangasszisztens, plusz a cég egyéb felhasználási területeken is bevetheti a technológiát.

Az iOS 18-at egy belső prezentációban az ambiciózus és a meggyőző jelzőkkel illették az Apple illetékesei. Nem véletlenül, Gurman szerint a jövő ősszel érkező iPhone 16 mobilcsalád tagjai hardveresen nem hoznak majd jelentős előrelépéseket, éppen ezért is az operációs rendszer szoftveres újdonságaival kell majd eladni azokat.

Az Apple szoftveres újításokkal szeretné új telefon vásárlására sarkallni a régebbi iPhone-okat használókat, plusz átcsábítani magához az androidos közönséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!