Hivatalos a The Last of Us Part II Remastered

the last of us part II remastered
The Last of Us Part II Remastered
Fotó: Naughty Dog / Sony
Vágólapra másolva!
Kivágott pályákat is kapnak a játékosok, ez a változat jöhet majd idővel számítógépekre.
Vágólapra másolva!

Egy utolsó pillanatbeli szivárgást követően a Sony bejelentette a The Last of Us Part II specifikusan a PlayStation 5-re felújított változatát, noha a konzolon természetesen játszható a 2020-ban megjelent, többféle okból is óriási indulatokat keltett játék eredeti kiadása is.

A The Last of Us Part II Remastered az új hardver képességeinek köszönhetően csinosítgatásokat kapott, 30 FPS módban natív 4K felbontásban renderel, míg a 60 FPS-es módba átváltva 1440p képet ad ki, amelyet aztán felskáláz 4K-ra. A képkockasebesség limitálása kikapcsolható lesz, amennyiben változó frissítési gyakoriságot (VRR-t) támogató tévére vagy monitorral van kötve a PS5.

Tartalmilag is kapott újdonságokat a remasterelt változat, az új No Return roguelike túlélőmódban véletlenszerű helyzetekben kell helytállniuk a játékosoknak, plusz került bele egy szabadfogású gitározómód is. A rajongók számára legérdekesebb adaléknak ezektől függetlenül a végső játékból kivágott, befejezetlen pályák bejárása tűnik, fejlesztői kommentár mellett.

A The Last of Us Part II Remastered megjelenéséig csupán két hónap van hátra, a jelenlegi tervek szerint 2024. január 19-én fut be. Alapvetően teljes árú lesz, de akik rendelkeznek az eredeti PS4-es kiadással, azok 10 dollárért frissíthetnek majd rá. Erről egyelőre nem beszélt a Sony, de valamikor a későbbiek során a remasterelt változat jelenhet majd meg számítógépekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!