Ötmillió dollárt követel a tetovált arcú bűnöző, szerinte ő szerepel egy videójátékban

florida joker gta 6 grand theft auto vi
Jó eséllyel tényleg a Floridai Joker inspirálta a karaktert, de kártérítés ennyiért még nem jár
Vágólapra másolva!
Mindkét ügyvédjével beszélt és már ötmillió dollárt szeretne látni a GTA fejlesztőcégétől a floridai Joker.
Vágólapra másolva!

Számos popkulturális jelenséget megidézett a Grand Theft Auto VI bejelentő videója, a három hét után 161 millió megtekintésnél járó trailerből a Floridai Joker is magára ismert. A feltűnő megjelenésű Lawrence Sullivan még 2017-ben kapott tíz perc hírnevet, végigsöpört a közösségi médián a rabosítási fotója, miután lőfegyverrel való hadonászásért a szárnyai alá vette Miami igazságszolgáltatása.

@lawrence.sullivan0#take2#gta#gta6#gta6#gta6trailer#miamijoker#florida#facemask#jokersmile#fyp#foryou#hahahahaha#california#airport#batman#rockstar♬ original sound - Lawrence Sullivan

A férfi röviddel a trailer megjelenését követően bejelentkezett a TikTokon, kétmillió dollárt követelt a Rockstartól. A kártérítést két okból tartja indokoltnak: egyrészt szerinte visszaéltek a képmásával, másrészt pedig a lelkébe gázolva azzal jönnek neki a nyilvános helyeken, hogy olyan mint a GTA VI traileréből a karakter, pedig ő igazi Floridai Joker, a videóban látható figura az utánzat.

A Rockstar Games egyelőre nem méltatta válaszra Sullivant, így új követeléssel állt elő a TikTokon: már 5 millió dollárt kér a fent részletezett okokból, a választ a január közepén esedékes születésnapjáig várja. Ha továbbra sem történik semmi, akkor pert indít.

A Rockstar és az anyacégeként funkcionáló Take-Two játékkiadó nem puszta arroganciából nem foglalkoznak a Floridai Jokerrel: ugyan a traileren látható figurához potenciálisan ő adhatta az inspirációt, de a fiktív karakterük különbözik olyan mértékben tőle, hogy nem lehet a képmással való visszaéléssel vádolni a Grand Theft Auto VI fejlesztőit.

Kapcsolódó érdekességként nem ez volna az első ilyen típusú vita, néhány éve Lindsay Lohan sem tudott kártérítést kiperelni a Rockstarból, miután szerinte róla koppintották a GTA V egyik karakterét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!