Korda György átverte egy cukrászda dolgozóit

Korda György
Korda György
Vágólapra másolva!
Korda György neve mára már szinte mindenki számára ismert, de ez nem volt mindig így. Az Artisjus-, eMeRTon- és Fonogram-díjas énekes a Petőfi Rádió vendégeként elmesélte: karrierje hajnalán népszerűségre vágyva úgy tett, mintha egy híres pályatársa, Németh Lehel lenne.
Vágólapra másolva!

Idén 66 éve, hogy színpadon áll Korda György. A Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorának vendégeként emlékezett vissza a kezdetekre, köztük arra a napra, amikor családjának először mesélt pályaterveiről. Az adásban bevallotta, nem volt szorgalmas diák, ezért édesapja segédmunkásnak küldte el, de hamar kiderült, hogy nem neki való ez a szakma.

– mondta Korda György. Az előadóművész hozzátette, hogy karrierje kezdetén nem volt még televízió, ezért – bár dalait sokan hallgatták – akkoriban még nem ismerték fel őt az utcán.

– osztotta meg a múltbéli történetet az énekes.

A házaspár még mindig aktívan koncertezik, és a képernyőn is rendszeresen láthatók, például a Duna zenés show-jának, a Csináljuk a fesztivált! zsűritagjaiként. „Ennek a műsornak szellemisége van, ezért is hiánypótló. Beszélnek róla, szeretik az emberek" – hangsúlyozta Korda György. A teljes beszélgetés podcast formájában újrahallgatható a Petőfi Rádió gyűjtőoldalán.

A Csináljuk a fesztivált! Médiaklikk-oldalán újranézhetők a korábbi produkciók, valamint cikkek, videók és kulisszatitkok is fellelhetők. A műsor friss híreiért érdemes követni a Duna közösségi oldalait. Csináljuk a fesztivált! – szombaton 19:35-kor a Dunán.

Forrás: MTVA