Megint értetlenkedik az áramlopásért elítélt Lagzi Lajcsi, újabb panasza van

Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, sikerrel járt Lagzi Lajcsi és ügyvédje a reintegrációs kérelmükkel kapcsolatban, így a trombitás hamarosan szabadulhat a baracskai börtönből. Azonban ő így sem elégedett, megint panaszkodik, hogy miért nem szabadulhat korábban.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi tavaly április 26-án vonult be a baracskai börtönbe, áram-, víz- és gázlopás miatt három és fél éves börtönbüntetésre ítélték. A trombitásnak eredetileg korábban, február 15-én kellett volna a rácsok mögé kerülnie, de akkor halasztást kért a rejtélyes betegségére és rossz egészségi állapotára hivatkozva. 

lagzi lajcsi
Lagzi Lajcsi megint panaszkodik a börtönben
Fotó: Youtube 

Már a börtönbe is magánmentővel vitette be magát, látványosan szenvedett, de így sem úszta meg a büntetést, de azóta is folyton azon ügyködik, hogyan szabadulhatna ki előbb a rácsok mögül. A trombitás tavalyi bevonulása óta is folyton gyengélkedőn van, rengeteget fogyott, mert az ételt is visszautasította egészségi állapotára hivatkozva, szinte csak folyékony táplálékot volt hajlandó elfogyasztani.

Most, hogy kiderült, hamarosan szabadulhat a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetből, hirtelen orvosi csoda történt, és a trombitás egy gyógyszernek köszönhetően egyre jobban van, már enni is tud. Lagzi Lajcsi jelenleg a berettyóúfalui börtönkórházban tartózkodik, állítólag ott tudtak rajta segíteni.

A jelenlegi információk alapján leghamarabb nyár közepén kezdheti meg a reintegrációs őrizetet, melyet a boldogasszonypusztai birtokán tervez majd letölteni, a trombitás mégis elégedetlenkedik a helyzettel. Állítólag a nemrég szabadult Aurelióra irigykedik, amiért az megkaphatta a reintegrációs őrizet lehetőségét, holott erőszakos bűncselekmény miatt került börtönbe. 

Aurelio
Aurelio két év után szabadult, reintegrációs őrizetben van
Fotó: Aurelio/Instagram

Lagzi Lajcsi amiatt értetlenkedik, hogy ő vagyon elleni bűncselekmény miatt nem kaphat házi őrizetet, akkor egy erőszakos cselekmény elkövetője miért kapott. A zenész állítólag nagyon ideges lett a hír hallatán, erre ügyvédje adott most magyarázatot. 

Az őrizetről minden esetben a BV bíró rendelkezik, de hogy kinek ad lehetőséget az otthonában letölteni a büntetése maradék idejét, az nincs kizárólagosan összefüggésben az elítélt által elkövetett bűncselekménnyel. 

A reintegrációs őrizetnek feltételei vannak: az elítélt első bűncselekményét követte el, 5 évet nem haladja meg a büntetése és még számos kritérium. A BV bíró teljesen egyedileg dönt minden esetben. Hogy valakinek miért engedélyezi és a másiknak miért nem, az az ő hatásköre" - magyarázta a Borsnak a reintegrációs őrizet feltételeit dr. Csontos Zsolt, Lagzi Lajcsi ügyvédje.