Egy gyönyörű tengerparti kikötőváros Angliában, ami elkápráztatja a turistákat

Falmouth, Anglia
Vágólapra másolva!
Cornwall egyik legnépszerűbb településeként tartják számon Falmouth-t, amely egyben kikötő- és egyetemváros is, a vízi sportok és a művészetek kedvelői pedig valóságos paradicsomként tekintenek rá.
Vágólapra másolva!

Összehasonlítva a többi brit településsel, Falmouth egyike a legfiatalabb városoknak.

Amikor Walter Raleigh író 1585-ban az Arwenack szállodában járt, annyira lenyűgözték a hely földrajzi adottságai, hogy azt javasolta, fejlesszék fel kikötővárossá. A következő 100 évben kívánsága valóra vált,

és a mai formájában ismert, macskaköves utcákkal teli kereskedőváros kezdett kialakulni az egykor csendes település helyén.

Falmouth egyik legfontosabb jellemzője a kikötő, amely

a világ harmadik legmélyebb természetes kikötője, és a legmélyebb Nyugat-Európán belül.

Különösen népszerű hely a katonaság rajongói számára, akik lenyűgöző haditengerészeti hajókat csodálhatnak meg a helyszínen.

A többszörösen díjnyertes cornwalli

Nemzeti Tengerészeti Múzeum hatalmas hajógyűjteménynek ad otthont, a rettenthetetlen felfedezők történeteit meséli el, és betekintést biztosít a kikötő víz alatti világába.

Falmouth, Anglia Forrás: Shutterstock/Wirestock Creators

Falmouth népszerűségét vitathatatlanul növeli, hogy

nemcsak kikötő-, de egyetemváros is.

A lakók közel egynegyede végez itt valamilyen képzést.

A nyári félév végén, a vizsgaidőszakot maguk mögött tudva a diákok tömegével vonulnak ki a helyi strandokra, de rendkívül sok kocsma és klub is található errefelé, melyek igen népszerűek a fiatalok körében.

A művészet kedvelői számos galériát, és zenei klubot fedezhetnek fel itt,

az egyik legnépszerűbb a Cornish Bank, ahol helyi népzenéket játszó bandák és feltörekvő, leginkább alternatív zenét játszó zenekarok gondoskodnak a kellemes hangulatról.

image

A falmouth-i tengerpartok ideálisak a vízi sportok kedvelői számára,

lehetőség van szörfözésre, búvárkodásra és vitorlázásra is. Falmouth-ban könnyedén tudunk csónakot bérelni,

amellyel bejárhatjuk a kikötőt, majd sétálhatunk a partokon. Az éhes turisták számára nagyszerű éttermek kínálnak ínycsiklandó, friss halból készült fogásokat, emellett nem érdemes megfeledkezni a hangulatos kávézókról sem, ahol esténként egy bögre forró csokoládé mellett, puha plédekbe burkolózva gyönyörködhetünk a bámulatos tengerparti kilátásban.

Azonban Falmouth-on kívül is sok hangulatos kirándulóközpont található Angliában, melyeket szintén érdemes fontolóra venne, amennyiben errefelé tervezünk szabadidőt tölteni. Az egyik ilyen például a szintén tengerpart mellett fekvő Bournemouth, de érdemes megemlíteni az anglia gasztronómiai fővárosaként számon tartott Ludlow-t, a Közép-Anglia legszebb vidékét, Cotswolds-t is, amely kiváló úti cél lehet azok számára, akik értékelik a falusi idillt. A foci és a sör kedvelőinek számára pedig Newcastle jelentheti a tökéletes nyaralóhely.

Forrás: Mirror