Demonstráció a Citadella-terasz lebontásáért

Vágólapra másolva!
A Gellért-hegy eredeti állapotának helyreállítását kívánják elérni a Citadella-terasz előtt csütörtökön kora este demonstrálók. Valkó Zoltán, a demonstrációt szervező Gellért-hegy Védő Egyesület elnöke szerint az építtető Citadella 4U Kft. önkényesen folytatja a munkát a hatóságok által kirótt bírság ellenére. Az egyesület Orbán Viktorhoz fordult segítségért.
Vágólapra másolva!

Valkó Zoltán, a demonstrációt szervező Gellért-hegy Védő Egyesület elnöke elmondta: vállalkozói önkénnyel állunk szemben, hisz a terasz építése annak ellenére folytatódik, hogy a hatóságok megbírságolták az építtető Citadella 4U Kft.-t. Az egyesület nyílt levelet intézett Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, közreműködését kérve, hogy azonnali vizsgálat induljon az ügyben.

Fodor Vince XI. kerületi önkormányzati képviselő rámutatott: a terasz építése csak a bevezetője annak, amit a beruházó tervez. Mélygarázst, buszparkolót és mozit is építene a Citadella 4U Kft. Hangsúlyozta: a lakosok nem akarnak "vigalmi negyedet" a természetvédelmi területté nyilvánított Gellért-hegyen, a Citadella közelében, amely nem csak a magyar történelemnek, hanem a világörökségnek is része.

Riedel René, a demonstráció másik szervezője, az Újbudáért Polgári Egyesület vezetője szerint "úgy tűnik, a közhatalom a megbecstelenített értéket nem akarja komolyan védelmébe venni". "Magyarország jelenlegi miniszterelnöke és Budapest főpolgármestere tétlenül szemléli a Gellért-hegy ellen intézett otromba támadást" - fogalmazott Riedel René.

Az Újbudáért Polgári Egyesület vezetője rámutatott: Magyarországon még soha nem bontottak le egyetlen illegálisan felépített ingatlant sem. - A beruházó abban reménykedik, hogy fennmaradási engedéllyel állhat majd az önkényes területfoglalás után, hajszolt tempóban felépített Citadella-terasz - tette hozzá Valkó Zoltán.

Korábban:

Egy hét múlva nyithat a Citadella-terasz