A rendőrség hallgat a Welsz halála körüli elméletekről

Vágólapra másolva!
Ellentmondásos információk jelentek meg a vállalkozó halálának körülményeiről.
Vágólapra másolva!

"Rendőri eljárás során 2014. március 20-án a fővárosban életét vesztette egy 41 éves budapesti férfi" – a rendőrség még pénteken délben is azt mondta, hogy ezen a csütörtökön este kiadott rövid közleményen kívül a jogszabályok miatt semmilyen további információt nem tudnak adni Welsz Tamás halálról.

A rendőrséget azért kerestük, mert időközben ellentmondásos, forrás nélküli információk jelentek meg a sajtóban Welsz Tamás halálának körülményeiről. A Hír24 azt írta, hogy a rendőrök éppen házkutatást tartottak Welsznél, és már ott rosszul lett, és azt mondta, bevett valamit. Az Index – szintén forrásmegjelölés nélkül közölt értesülésekre hivatkozva – azt írta, hogy maga Welsz hívta ki a rendőröket a lakására, mondván útleveleket akar nekik átadni, de mire a rendőrök kiértek, már rosszul volt.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy tényleg Welsz hívta-e ki őket, illetve mondta-e, hogy útleveleket akar átadni nekik, de a rendőrség csak annyit válaszolt, hogy sajtóértesüléseket nem kommentálnak.

Csütörtökön este Welsz halála után a Magyar Nemzet azt írta, hogy Welsz a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek. A nyomozók a vállalkozót csütörtökön autóval vitték a bizonyítékokért két – egy érdi és egy budai – helyszínre, eközben lett rosszul. Azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

Welsz Tamásról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.