Bayer Zsolt: Még egyszer Bruckról

Vágólapra másolva!
A publicista írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

Tanácsadó korában Bruck Gabi

(Van-e, ki e nevet nem ismeri?)

A CIA-t hívta, mint más, a szovjetet.

Kapott

Ezért

Egyszer vagy öt forintnyi bért,

Amint mondom, vagy öt forintnyi bért.

(Bocs, Petőfi...)

De amúgy a többi stimmel. (Bár az öt forint, lehet ma már több, s az sem biztos, hogy Bruck Gabi először tintáért megyen, ugyanis a Gutenberg-galaxisnak is vége van, ezért lehet Bruck Gabi az, ami.)

De amúgy a többi stimmel.

Szóval úgy történt, hogy Bruck Gabi bement a Klub Rádió stúdiójába, és elmondta a frankót. Ezek ugyanis mindig elmondják a frankót. A frankó elmondásán kívül soha életükben nem csináltak semmi mást, és mindig, minden körülmények között ők (és csak ők) tudják, mi a frankó. Ebből következően a frankónak vannak állandó elemei, és vannak változói.

Állandó eleme a frankóságnak például az, hogy Orbán majd:

1.: Elhalasztja (betiltja) a választásokat.

2.: Nem fogja elismerni a választások eredményét, és katonai diktatúrát fog bevezetni.

(Egy Kim Lane Scheppele nevű idióta gazember már 2020 májusában bement a Klub Rádióba - hova máshová? -, és bejelentette: „Mi ez, ha nem katonai diktatúra?" Mármint Orbán kormányázása, ugye...

De 2002-ben ugyanezt mondták, 2014-ben ugyanezt mondták, és 2018-ban - akkor szintén a nagy győzelmükre készültek, sőt a választás napjának kora délutánján a Karácsony meg is fenyegette az államfőt, ne merje Orbánt megbízni kormányalakítással - is ugyanezt mondták. Most pedig szintén feltették ezt a lemezt, azzal a kis finomítással, hogy most egy „európai" intézettel mondatják ki a frankót, imigyen:

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök elveszíti a választásokat, de önmagát hirdeti ki győztesnek.

A frissen egyesült ellenzék a magyarországi választásokon legyőzi Orbán pártját, a Fideszt - legalábbis a külső választási megfigyelők szerint. De Orbán ennek ellenére, Donald Trump volt amerikai elnök kottáját követve, bejelenti, hogy ő nyert. Majd annyiban túl is szárnyalja Trumpot, hogy ő tényleg hatalomban is marad. Ez nagy utcai tüntetéseket fog kiváltani Magyarországon, és válságot robbant ki Magyarország és az EU között."

Mindezt a European Council On Foreign Relations nevű sóhivatal tette közzé, mert ők aztán tudják...)

Ez tehát a konstans frankó.

A változó frankóról pedig nehezebb beszélni, mivel - nevében is benne van - ez állandóan változó. Csak azt tudjuk róla biztosan, hogy frankó.

Azt azonban biztosan kijelenthetjük, a változó frankó egyik állandó eleme, hogy valakit be kell hívni Magyarországra, megmenteni bennünket.

Az országból elmenekült kommunisták és Lenin-fiúk 1920-ban még a kisantantban (a trianoni utódállamokban!) látták saját természetes szövetségeseiket, akiknek segítségével majd visszatérhetnek a hatalomba. Erről jó sok cikket írtak a Bécsi Magyar Újság című lapban, amely ennek a vörös emigrációnak első számú szócsöve volt.

„Az emigráció csak úgy segíthet a magyarországi belső bajokon, ha külpolitikai tényezőként léphet föl és léphet diplomáciai érintkezésbe azokkal a külső államokkal, amelyekkel közös érdeke a mai magyar uralom megdöntése" – írja a Bécsi Magyar Újság, s mintha csak a Cseh-Donáth-Dobrev triót hallanánk a mai Brüsszelből.

Aztán létrehozzák a bevonuló szerb csapatok szuronyainak segítségével a „Pécs-Baranyai Köztársaságot", ahol még „választásokat" is tartanak, amely „választásokon" Linder Béla „győz" és lesz a város polgármestere. Amikor az igazi polgármester megtagadja hivatala átadását, akkor Linderék a szerbeket hívják segítségül. És most figyeljenek:

„Linder és Jászi Belgrádban egy memorandumot adtak át, amelyben - a jugoszláv kormány megnyerésére - hangoztatták, hogy a magyar hadsereg lefegyverzése életérdeke Jugoszláviának, mert ez a hadsereg a békét mindenkor veszélyezteti. Kiemelték, hogy ez a lefegyverzés két úton lehetséges: vagy Magyarországnak megszállásával, vagy azzal, hogy az emigráció alkalmat nyer Pécsett egy hadsereg szervezésére. Fogadkoztak, hogy az emigráció vállalja a kisantantnak kellemetlen feladat elvégzését, ha a sereg szervezésére engedélyt nyer, továbbá az egész déli, Magyarországhoz tartozó, de jugoszláv megszállás alatt álló terület közigazgatását kezébe kapja. A két emigráns vezér 1920. november 18-tól 23-ig e tárgyban hosszas tanácskozásokat folytatott Belgrádban Pasics miniszterelnökkel, a kabinet több tagjával, így Nincsics külügyminiszterrel, Draskovics belügyminiszterrel, Pribicsevics kultuszminiszterrel, a belügyminisztérium Bácska-Bánát-Baranya osztályának főnökével, a miniszterelnök kabinetfőnökével, nem különben a cseh katonai misszióval(!) s a cseh és román követséggel is(!)."

Nem mondhatjuk, hogy a hazaárulók nem vették komolyan a dolgot, igaz?

De folytassuk Mályusz Elemér beszámolóját:

„Ezekről a tárgyalásokról nemcsak a két emigrációs vezér nyilatkozott részletesen, hanem a jugoszláv sajtóiroda is hozott azokról kommünikét. Ez utóbbi a következőket tartalmazta: a tanácskozásokon Linder és Jászi kérték, hogy a jugoszláv kormány NE ADJA ÁT MAGYARORSZÁGNAK A PÉCSI TERÜLETET, HANEM TEGYE AZT KÜLÖN KÖZIGAZGATÁSI KERÜLETTÉ, HOGY ILY MÓDON A MAGYAR KORMÁNY ELLENI AKCIÓ ALAPJÁUL HASZNÁLHASSÁK FEL."

Tényleg nincs új a nap alatt. És ezek tényleg ugyanazok.

Aztán majd Kádárék hívják be a szovjetet, most pedig Bruckék (Csehék, Donáthék, Dobrevék) a CIA-t és Brüsszelt, ami szintúgy nem újdonság, hanem gyurcsányság. (S hogy maga Szabó Tímea továbbá Márki-Zay külföldi ügynök-e? Egyszer majd az is kiderül. De hogy MZP külföldi állampolgár, az biztos. Külföldi állampolgár miniszterelnöke pedig még soha nem volt Magyarországnak, miért pont ezzel a képességtelen, gyáva és aljas hazudozóval próbálkoznánk először?)

Aldous Huxley 1920-ban így írt az Amerikai Egyesült Államokról:

„Tartok tőle, hogy mindez (az első világháborús győzelem, B.Zs.) az amerikai világuralom kialakulásának elkerülhetetlen felgyorsulását eredményezi majd. (...) Mindnyájan gyarmatok leszünk. És Európa megszűnik Európa lenni."

Huxley, aki tényleg vátesz volt, nagyon pontosan látta a jövőt. Ám azóta az Egyesült Államok első számú nagyhatalmi státusza megrendült, lehanyatlóban van – mint minden birodalom. Viszont Európa tényleg lassan megszűnik Európa lenni. És ebben a lélektani pillanatban értelmezendőek Bruck elvtárs szavai:

„Gyenge az Orbán, nincs benne innováció.

Üti őket az EU, még nem tudjuk, hogy belép-e Amerika, vagy sem... Nem Trump, hanem az Amerika. Mondjuk az FBI vagy a CIA az Amerika, ilyen esetben, tehát nem tudjuk.

Környező országokban azért elég jó ritmusban csinálták. Az a gyanúm, de erről semmit nem tudok, hogy néznek, néznek, ha elég erős az ellenzék, akkor be fognak lépni. Nyilvánosságra kerülnek olyan információk, aminek nem örül az, aki éppen hatalmon van. Ebből szerintem sokat tudnak, az a kérdés, hogy használják vagy nem."

Mi ezt elmondtuk ezerszer. Mindig azt mondták, hogy összeesküvés-elméleteket gyártunk és bolondok vagyunk.

Most elmondta a Bruck elvtárs. Elmondta, mert ő tudja, nem csak sejti. Ő körön belül van, azon a körön belül, ahol 1920 óta a külföldi beavatkozást várják. Ugyanis ebben a körben a hatalom minden, a haza és a nemzet pedig semmi.

Úgy lett. A sok ugrándozás alatt

Kifolyt a CIA; foltja megmaradt.

Bruck Gabi elbúsul – kedvét szegi

Neki

A folt,

Mivel egy becsülete se volt,

Amint mondom, egy becsületes se volt.

(Bocs, Petőfi...)